Atti Shop

Articole

De ce sa apelati la serviciile unui designer de interior?

Studioul de design interior Atti Creative va ofera consultanta in alegerea celor mai bune produse si materiale!

De ce sa apelati la serviciile unui designer de interior?

Atunci cand doriti sa va amenajati locuinta sau un alt spatiu si nu aveti timp la dispozitie pentru a va ocupa de toate detaliile, veti apela la serviciile unui designer de interior sau ale unui studio de proiectare pentru amenajari interioare.

Dar daca timpul va permite, de ce sa solicitati servicii profesionale de design? Aveti timp la dispozitie, studiati reviste, site-uri, emisiuni TV, poate faceti chiar un curs intensiv de design interior. Va ganditi ca nu va fi o provocare prea mare sa va amenajati sau sa redecorati propria locuinta sau propriul restaurant.

Din experienta noastra de peste 18 ani in domeniul amenajarilor interioare, va putem prezenta doar cateva dintre problemele care pot aparea si care ar transforma un vis intr-un cosmar estetic si financiar.

design living atti creative showroom amenajari interioare bacau iasi

Design living – Atti Creative studio design interior / showroom amenajari interioare Bacau

 

De ce am nevoie de un designer?

Aveti nevoie, cel putin de consiliere de specialitate din partea unei echipe de profesionisti in amenajari interioare daca: 

 1. nu aveti experienta in acest domeniu;
 2. aptitudinile pe care le aveti nu sunt testate in lucrari efective de amenajari interioare;
 3. nu cunoasteti toate materialele folosite in amenajare;
 4. nu v-ati hotarat asupra stilului de amenajare dorit;
 5. nu ati mai lucrat cu echipe de executie specializate in finisaje interioare;
 6. tehnologia materialelor si si utilizarea tehnicilor corecte de executie/montaj nu va sunt familiare.

Un studio specializat in design interior va poate ajuta sa organizati etapele unei amenajari interioare, va indruma catre solutiile optime si, nu in ultimul rand, va ofera o imagine de ansamblu asupra bugetului ce va trebui alocat lucrarilor de amenajare. Bineinteles, serviciile oferite de un designer de interior se vor adauga la costurile finale ale amenajarii.

Dar, alegerea corecta a unei echipe cu experienta in proiectarea si managementul unei amenajari interioare va duce la economii importante in ceea ce priveste bugetul total al lucrarii.

Costurile neprevazute vor fi evitate; atat datorita proiectului de design interior conceput intr-o maniera profesionista, cat si datorita faptului ca veti fi consiliati pe toata perioada derularii proiectului. Totodata, veti beneficia de asistenta tehnica in timpul executarii operatiunilor de punere in aplicare a proiectului.

design bucatarie showroom atti creative bacau iasi

Design bucatarie – showroom Atti Creative Bacau

 

Selectia materialelor

Un studio de design prezinta clientului un proiect sustinut de reprezentari 3D ale spatiului supus amenajarii. Aceste prezentari 3D au rolul de a descrie cat mai real locatia respectiva, conform viziunii designerilor.

Dupa ce veti hotari daca ceea ce va este prezentat de echipa de design este ceea ce va doriti, o alta etapa importanta a proiectului este preluata de catre membrii studioului de design: selectia materialelor si a furnizorilor, impreuna cu realizarea unui proiect de buget necesar pentru punerea in practica a solutiei de design interior.

Acesta este un alt moment in care lucrul cu profesionisti isi va arata beneficiile, atat in ceea ce priveste economia de timp, dar si o importanta scadere a costurilor.

Managerul de proiect, membru al echipei de design, va prezenta beneficiarului proiectului de amenajare cele mai bune oferte pentru elementele de design si materialele de finisaj necesare. Alegerea culorilor, materialelor si a pieselor de design se va face conform proiectului de amenajare si impreuna cu designerii care au lucrat la proiectul respectiv.

Se vor evita astfel costuri suplimentare generate de alegeri gresite sau nepotrivite in ceea ce priveste culoarea corespunzatoare, piesele de mobilier adecvate, calitatea si aspectul placilor ceramice, a tapetului, draperiilor, corpurilor de iluminat, parchetul, usile potrivite ambientului.

Se va face alegerea corecta a tuturor elementelor de design pentru obtinerea unei amenajari conform proiectului si al bugetului alocat.

baie sant'agostino earth atti creative showroom amenajari interioare bacau iasi

Proiect de amenajare baie – showrom Atti creative  Bacau

 

Cum veti sti daca echipa de design va fi compatibila cu cerintele dvs.?

Prima intalnire cu designerul va fi in general cea mai importanta. Aveti ocazia sa va expuneti dorintele si sa primiti informatii despre ce va putea face designerul pentru dvs.

In general, aceasta discutie are loc chiar in spatiul care urmeaza a fi amenajat sau in studioul de design, unde veti putea viziona lucrari ale echipei de design interior. Tot la studio veti putea vedea mostre ale materialelor utilizate in amenajari si vi se vor prezenta diversele caracteristici ale acestora.

In general, dupa acest prim contact veti sti daca cerintele dvs. vor putea fi indeplinite de designeri si ceilalti membri ai echipei. Desigur, luarea unei decizii este simplificata daca ati aflat despre studioul de design din recomandari ale prietenilor sau cunostintelor care au colaborat cu acel studio.

Un bun designer trebuie sa stie sa obtina de la client informatii esentiale asupra stilului de viata al acestuia, hobby-uri, culori preferate, muzica preferata sau alte aspecte ale vietii personale, care ar putea avea relevanta in cadrul etapei de proiectare si de care ar trebui tinut cont in elaborarea proiectului de amenajare interioara.

design baie atti creative showroom amenajari interioare bacau iasi

Design baie – showroom amenajari interioare Atti Creative Bacau

 

Un alt aspect al colaborarii cu un designer profesionist este acela ca nimeni nu va incerca sa va impuna o anumita viziune, intr-un mod rigid si fara sa accepte sugestii sau modificari justificate ale proiectului, decat daca i se va cere acest lucru in mod expres.

O abordare corecta a lucrarii de proiectare va avea in vedere faptul ca cel care va utiliza spatiul ce urmeaza a fi amenajat nu este designerul, ci proprietarul acelui spatiu, fie ca este vorba de o casa, un apartament, un restaurant sau un hotel.

Cel care trebuie sa se regaseasca in stilul amenajarii este beneficiarul proiectului, si nu designerul. Rolul celui din urma este sa analizeze dorintele clientului si sa le transpuna intr-o lucrare inovativa, corecta, cu valoare morala in timp.

Un designer de interior va fi, pentru o perioada de timp, cel mai bun angajat, un avocat al clientului in relatia cu echipa de constructori sau furnizori, care va tine tot timpul cont de gusturile dvs. El le va organiza intr-un stil personal, original si in conformitate cu cerintele care i-au fost prezentate.

design dormitor showroom amenajari interioare bacau iasi

Design dormitor – Atti Creative interior design studio

 

De ce am nevoie de un designer?

Pana de curand, notiunea de designer nu era foarte populara printre cei care luau decizia de a amenaja sau redecora un spatiu. Deseori, luarea deciziilor era lasata in seama constructorilor (in general ”meseriasi”, care stiau sa faca orice), fapt ce ducea de multe ori la rezultate total diferite de asteptarile initiale, iar costurile lucrarii nu puteau fi tinute sub control.

Intotdeauna aparea necesitatea unor litri de vopsea in plus, eventual o alta nuanta decat cea stabilita cu o zi inainte (putini stiu cum se va modifica o vopsea in momentul in care se va usca sau care va fi impactul cromatic al culorii in functie de suprafata pe care este aplicata).

In general, existau suplimentari de cantitati la toate materialele din cauza nepriceperii mesterilor de a calcula corect necesarul de materiale sau pentru ca nu se cunosteau tehnicile corecte de punere in opera ale materialelor, rezultand pierderi ce nu erau calculate initial.

Mai grav, multi dintre acesti meseriasi incercau sa convinga beneficiarul de faptul ca serviciile unui designer de interior nu reprezinta decat cheltuieli nejustificate, fara a putea vedea importantele reduceri de timp si bani.

amenajare dormitor copil atti creative interior design studio

Amenajare dormitor copil – Atti Creative interior design studio / showroom amenajari interioare Bacau

 

De asemenea, o echipa experimentata in domeniul amenajarilor interioare va putea informa in orice moment beneficiarul, din proprie initiativa sau la cerere, daca tehnologia de lucru este respectata, daca etapele sunt corect executate, daca in general calitatea lucrarii este la standardele dorite.

In cei 18 ani de experienta ai studioului nostru de design interior, am avut insa ocazia sa lucram cu echipe de finisare ce isi respectau specializarea si clientii, de multe ori aceste echipe solicitand beneficiarului colaborarea cu un designer de interior sau cel putin apelarea la serviciile de consultanta ale acestuia. In ultimii ani, lucrarile corect executate si cu o estetica deosebita sunt realizate ca urmare a colaborarii stranse intre beneficiar, designer si constructor.

Aceasta colaborare ii permite clientului sa fie mai putin implicat fizic in desfasurarea lucrarilor, castigand timp pentru alte activitati importante si lasa beneficiarului posibilitatea de a urmari evolutia lucrarii la nivel general, fara a pierde din vedere esentialul.

Verificarea si confirmarea bunei executii a lucrarii cade in sarcina echipei de proiectare. Acest fapt reprezenta asistenta tehnica pe care studioul de design se angajeaza sa o ofere pe perioada desfasurarii lucrarilor necesare realizarii proiectului de amenajare interioara.

baie impronta marmo d wall travertino atti creative amenajari interioare bacau iasi

Amenajare baie – Atti Creative amenajari interioare Bacau

 

Indiferent daca este cazul unui proiect pentru un apartament, o casa, un restaurant, un club, un hotel sau un complex comercial, colaborarea cu un designer sau, cel mai bine, cu un studio de design alcatuit dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul amenajarilor interioare, va avea efecte benefice asupra:

 1. aspectului spatiului supus amenajarii;
 2. timpului beneficiarului si a timpului de executie a lucrarii;
 3. bugetului alocat amenajarii.

Felul in care ne simtim in spatiul care ne inconjoara este esential pentru calitatea vietii noastre. Pentru a reusi crearea unui spatiu optim desfasurarii unor anumite activitati (relaxare, studiu, odihna etc.) trebuie tinut cont de anumite reguli atat de ergonomie, cat si de cromatica. Toate aceste reguli trebuie sa fie subordonate propriei personalitati si dorintelor beneficiarului proiectului de amenajare.

Designerul de interior este, de asemenea, responsabil de buna desfasurare a activitatilor intr-un spatiu de siguranta, in exploatarea acelui spatiu, indiferent daca este vorba despre locuinte, birouri, hoteluri, restaurante, scoli, magazine, diverse institutii sau spatii de productie ori relaxare.

Tot in sarcina designerului de interior este si proiectarea/coordonarea realizarii elementelor speciale de design (tavane si pereti speciali, corpuri de iluminat si mobilier personalizat, diverse elemente prevazute in proiectul de design interior).

amenajare interioara restaurant - design interior pub Crazy - Atti Creative studio design interior showroom amenajari interioare Bacau Iasi x

Amenajare interioara restaurant – Atti Creative studio design interior / showroom amenajari interioare Bacau Iasi

 

Studioul de design va pune la dispozitia beneficiarului, alaturi de reprezentarile grafice 3D ale proiectului, si lista de materiale pentru finisaje si cantitatile necesare,  un proiect tehnic de executie a lucrarii.

Cu ajutorul acestui proiect tehnic, beneficiarul poate cere oferte de manopera pentru realizarea lucrarii de la diverse echipe de constructori, specializate in lucrari de amenajare interioara. Colaborand in continuare cu echipa de design, clientul va avea in permanenta posibilitatea de a se convinge de buna executie a lucrarilor.

Specialistii studioului de proiectare acorda consultanta de specialitate in orice problema intalnita in cadrul executiei lucrarilor de finisaje interioare.

Amenajare living - showroom Atti Creative Bacau

Amenajare living – showroom Atti Creative Bacau

 

Managerul de proiect

Mentinerea relatiei dintre studioul de design si client, dupa realizarea proiectului, revine in sarcina managerului de proiect, ale carui atributii au ca scop:

 1. buna desfasurare a activitatilor de monitorizare a derularii proiectului;
 2. gestionarea activitatilor de achizitie a materialelor de finisaj;
 3. mentinerea unei relatii stranse cu clientul pe perioada desfasurarii proiectului.

Documentarea necesara procesului de creatie si executie a proiectului face parte tot din activitatile managerului de proiect, in asa fel incat beneficiarul sa fie informat cat mai corect asupra calitatii materialelor de finisaj folosite.

Colaborand cu o astfel de echipa, aveti garantia unui proiect bine realizat, documentat si a unei lucrari ce va fi conforma cu proiectul si cu normele in vigoare.

 

Designerul este un artist

Nu in ultimul rand, un designer de interior este un artist. Este uneori dificil sa creezi, sa facilitezi livrarea elementelor de design si a materialelor de finisaj, sa acorzi asistenta tehnica si sa verifici pe santier buna desfasurare a lucrurilor.

Conceperea unui proiect de amenajare valoros necesita un anumit timp si o stare de spirit. Eliberarea de celelalte sarcini, preluarea acestora de catre ceilalti membri ai echipei au ca rezultat o buna concentrare a unui designer asupra procesului de creatie, oferind clientului un produs final de inalta calitate.

amenajare interioara atti creative showroom bacau

Amenajare interioara – showroom Atti Creative Bacau

 

Studioul de design interior Atti Creative si-a completat serviciile oferite clientilor prin deschiderea a doua showroom-uri de amenajari interioare in Bacau si Iasi. Va invitam sa ne vizitati pentru a va convinge de calitatea serviciilor noastre si pentru a vizualiza portofoliul nostru complet de lucrari!